Café Santé beschikt over tien dartbanen, waarvan acht in een aparte zaal naast het cafégedeelte. De banen zijn altijd voorzien van kwalitatief goede dartborden en voor de verlichting wordt gebruik gemaakt van lichtringen. De scoreborden zijn altijd voorzien van goede stiften en worden apart verlicht.

 

Doordeweeks worden de dartbanen regelmatig gebruikt om te trainen. Gedurende het dartseizoen (september t/m begin mei) is Café Santé de thuisbasis voor tien dartteams die op verschillende niveaus competitie spelen binnen de Dartbond Bollenstreek Rijnland (DBBR) en voor Superleague-team Café Santé Leiden in de overgangsklasse van de Nederlandse Dartbond (NDB). 

 

Regelmatig organiseert Café Santé toernooien, van doordeweekse inlooptoernooien tot verschillende soorten toernooien op zaterdagen/zondagen. Daarnaast organiseren wij zo nu en dan thema-toernooien en sponsoren wij de toernooien vaak met een extra'tje!

 

In 2022 is gestart met een Order of Merit toernooicyclus. Voor alle toernooien die bij deze cyclus horen geldt dat inschrijfgeld is prijzengeld. Het totaal gewonnen prijzengeld binnen een jaarcyclus van 20 toernooien bepaalt welke plek je behaalt in de Order of Merit van Café Santé. Na 20 toernooien wordt voor de 32 hoogst geplaatste spelers op deze ranglijst een toernooi georganiseerd met een totale prijzenpot van maar liefst  1.000 euro!  Alle speeldata zijn terug te vinden via tabblad "Order of Merit". 

 

Gaat tijdens een toernooi of competitiewedstrijd een flight kapot of gebeurt er iets anders vervelends met je materialen en heb je geen reservespullen bij je……. geen nood! Café Santé heeft altijd een klein assortiment dartspullen beschikbaar om het probleem tijdelijk op te lossen!